INFORMATIE  GROEP 7/8

Tijdens het 3-daagse evenement; SEA THE FUTURE – over de Oceaan, het Klimaat en onze Gezondheid wordt vrijdagochtend 8 september gereserveerd voor kinderen van groep 7/8.

De kinderen mogen kennis komen maken met zeewier en wat zeewier ons te bieden heeft. Hierover is een mooie en informatieve tentoonstelling ingericht. Verder mogen ze een échte proefduik maken onder begeleiding van duikinstructeurs van Duikschool Herman Lieven. Ook wonen ze een lezing bij van 1 lesuur (50 minuten) over de oceaan, het klimaat en onze gezondheid. Deze wordt gegeven door Dos Winkel, gevestigd oceaanbeschermer en gepubliceerd onderwaterfotograaf, of door Rosa van der Ven, marien bioloog. Daarnaast kunnen ze nog genieten van een prachtige fototentoonstelling uit het boek Alfabet van de Zee. Dit boek kan de school aanschaffen tegen een scherp gereduceerd tarief.
Met dit boek in de klas, kan nog weken verder worden gegaan op de vandaag opgedane kennis.
Buiten ligt een kleine ‘Plastic Madonna’ gemaakt van zwerfafval door kunstenaar Peter Smith, die er zelf bij is om hier iets over te vertellen zodat ze ook wat leren over zwerfafval en plastic soep. Een geweldig begin van het nieuwe schooljaar dus.
N.B.
• Eigen vervoer regelen
• De eerste groepen dienen uiterlijk om half 9 aanwezig zijn zodat we zeker om 8:45 kunnen beginnen. We hebben een strak schema en we willen dat iedereen aan de beurt komt.
• Oh ja, niet vergeten: zwemkleding mee te nemen!
• voor het duiken moeten toestemmingsformulieren ingevuld worden.

Wij wensen u en de kinderen een fijne ochtend!

Heeft u interesse om met uw groep 7/8 te komen, stuur dan onderstaand aanvraagformulier op. Er wordt nog contact met u opgenomen.

Stuur een bericht