THE DOLPHINSWIMCLUB

The Dolphin Swim Club maakt Virtual Reality Dolphin Therapy, afgekort VR Dolphin Therapy. De kleine non-profit startup uit Leeuwarden zet zich in voor een harmonieus samenleven van mens en natuur. Wilde dolfijnen spelen daarbij een belangrijke rol. Dolfijnen zijn hele intelligente wezens, hun sonargeluiden hebben een helende werking en ze zijn ontzettend sociaal. Een geweldige natuurbeleving als een ontmoeting met wilde dolfijnen, lijkt een poort te zijn. Een ingang die je in contact brengt met alle levende wezens om je heen, inclusief jezelf. We geloven dat dit de wereld een betere plek maakt.

Dat dit de mens blijvend kan veranderen hebben Marijke Sjollema (oprichter) en Benno Brada (producer) zelf ervaren. Er werd gezwommen met wilde dolfijnen en walvissen in alle uithoeken van de wereld; van Egypte tot Arctisch Noorwegen, van Nieuw Zeeland tot Hawaii. En overal duikt altijd het woord ’Magie’ op. Met de komst van toegankelijke Virtual Reality kunnen we onze missie, zoveel mogelijk mensen laten zwemmen met wilde dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving, wereldwijd nastreven.

Kom het stress-verlagend effect en de verwondering van de magie van zwemmen met wilde dolfijnen zelf ervaren op Sea the Future!

Het International Fund for Animal Welfare (IFAW)

Het IFAW zet zich in voor de bescherming van walvissen. In onze ocean noise campagne vragen we aandacht voor herrie onder water. Onzichtbaar voor ons maar niet minder bedreigend voor het leven in de zee, net als andere vormen van vervuiling zoals plastic en visnetten.

We promoten verantwoord walvis spotten als alternatief voor de walvisjacht op bijvoorbeeld IJsland. Ons ‘Marine Mammal Rescue and Research Team’ redt walvissen bij Cape Cod, een hotspot voor massastrandingen, en biedt expertise bij diverse onderzoeken. Om aanvaringen tussen schepen en walvissen te voorkomen is een Whale Alert app ontwikkeld en lobbyen we om scheepvaartroutes te verleggen.

Op 12 augustus doen we mee aan de nationale Beach Cleanup Tour van Stichting Noordzee met onze eigen etappe die begint in Scheveningen. Help mee en schrijf je in via www.beachcleanuptour.nl.

Wil je meer weten over ons werk? Kijk op www.ifaw.org en kom langs bij onze stand.

SOS DOLFIJN

Kom op avontuur in het Reizende Walvisziekenhuis van SOS Dolfijn en ontdek meer over de walvissen in de Noordzee!

Met behulp van een “Doe-Boekje” met vragen en opdrachten, ontdek je wat bruinvissen zijn en welke walvissen er nog meer voorkomen in onze Noordzee. Maar je kunt nog veel meer leren, bijvoorbeeld over wat deze dieren eten en welke gevaren er voor de walvissen dagelijks op de loer liggen. Neem een kijkje in de speciale Dolfijnambulance en oefenen op een imitatie-bruinvis hoe je eerste hulp verleend aan een zieke gestrande bruinvis of dolfijn.

In het veldhospitaal van SOS Dolfijn is echt van alles te beleven en veel te leren via de educatieve posters en de interactieve spellen. Het educatieteam van SOS Dolfijn is aanwezig om al je vragen over dolfijnen en walvissen te beantwoorden.

Vegan Mission

Allerlei veganistische levensmiddelen op een plek samengebracht – vleesvervangers, kaasvervangers, plantaardige zuivelproducten, chocolade, bak- en veel meer…

By The Ocean We Unite

Plastic vervuiling is één van de grootste milieu-uitdagingen van onze tijd. By the Ocean we Unite voorkomt dat er meer plastic in onze zeeën en oceanen eindigt. Via verschillende activiteiten – zeilexpedities, lezingen, documentaires en meer – brengen we mensen en organisaties samen en nemen we ze mee op reis om collectief bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek, bewustwording te verspreiden en te werken aan oplossingen. Ga je mee?

 

HERMAN LIEVEN DUIKSPORT

Buiten op het plein staan twee zeecontainers met water, waar iedereen die interesse heeft een proefduik kan maken. Herman Lieven staat met een duikteam van volleerde duikinstructeurs klaar, om iedereen kennis te laten maken met deze bijzondere sport. Er zijn kleedkamers aanwezig. Wil je gratis een proefduik maken, neem dan zwemkleding en een handdoek mee. Inschrijven vooraf niet nodig, deelname op volgorde van aanmelding bij de duiktank deelname voor volwassenen en kids vanaf 10 jaar.

The Dutch Weedburger

Wij geloven dat de plantaardige keuken de sleutel is tot echte verandering. Of het nou gaat om het einde van de ellende in de bio-industrie, het verduurzamen van de economie of totale wereldvrede.

De oplossing voor al deze vraagstukken ligt op je bord. De keuze is aan jou!

CORAL GARDENING

Koraalriffen zijn niet alleen mooi, maar ook van levensbelang voor mens en natuur. Ondanks dat ze zo mooi en belangrijk zijn, worden ze wereldwijd met uitsterven bedreigd. Het doel van CoralGardening is om de kwetsbare koraalriffen te beschermen, te herstellen en nieuwe koraalriffen aan te leggen. Op Sea the Future, kunnen kinderen meedoen aan de workshop Koraal Tuinieren en een huis voor koraal en vissen ontwerpen.

SHARP SHARP

Verrassende treats & sweets met (h)eerlijke en mooie plantaardige ingrediënten. Wij combineren kruidig met zoet, verantwoord met kleurrijk en gezond met lekker.
Onze producten zijn geheel plantaardig, zonder gluten en geraffineerde suikers. Wij zijn trots op onze fairtrade cacao uit Madagaskar, cashewnoten van een boerencoöperatie uit Benin, bosbessen uit de achterhoek maar ook onze munt van de Rotterdamse Munt. Ingrediënten die fair zijn voor mens en dier, dit zijn onze randvoorwaarden, maar smaak is ons allerbelangrijkste ingrediënt.
Wij willen dat een feestje ook smaakt naar een feestje. Dat je nieuwe verrassende smaken proeft en al je zintuigen geprikkeld worden. Proef onze frambozen chocolade ganache met cayenne peper, brownies met rozensmaak of kruidige koekjes met venkel en cashewnoten.

EET WIN-WIN – Janneke van der Meulen

Wat wij eten en drinken bepaald de toekomst

Ons eigen geluk en gezondheid hebben naast zonlicht, slapen, bewegen, liefde en zuurstof ook te maken met wat je denkt, doet, drinkt en eet. En nou net over dat laatste heeft iedereen een andere mening. De ene prof zegt dit en de andere hoogleraar zegt weer dat. Om in die wirwar van tegenstrijdige adviezen voor de aller lekkerste en gezondste opties te gaan is Janneke zelf de literatuur ingedoken. Vooral meta-analyses en reviews vindt ze ontzettend interessant. Een bzigheid die haar heel veel meer heeft opgeleverd dan het terug krijgen van een uitstekende gezondheid.
Conclusie? Gezond en gelukkig zijn en lekker eten lijken tegenwoordig complex maar zijn eigenlijk best simpel en win-win. Alles en iedereen wordt er beter van.

Sea Shepherd

Sea Shepherd is een internationale non-profit organisatie met a lsdoelstelling het wereldwijd beschermen van het leven in zee. Deorganisatie is in 1977 opgericht door de Canadese natuurbeschermer  Paul Watson. Hij was de eerste mens die zich met een rubberboot tussen walvisen harpoen wierp. M et deze daad trok hij wereldwijd de aandacht. 40 jaarlater zijn directe acties op zee nog steeds het handelsmerk van SeaShepherd.

Onze missie is diersoorten en ecosystemen in de oceanen te beschermen en te behouden. Onze acties zijn erop gericht de afslachting van zeedierenen de vernietiging van hun leefomgeving te stoppen. Wij onderzoeken,registreren en documenteren illegale activiteiten op zee. De opnames vanbijv. illegale visvangst dragen wij over aan de bevoegde autoriteiten en sturen we via de media de wereld over. Waar nodig gaan onze schepen  de confrontatie aan met zeehondenjagers of walvisvloten. Door walvisjagers te achtervolgen en te hinderen kunnen we de jacht belemmeren en zelfs stoppen.

Inmiddels heeft Sea Shepherd een vloot van 10 schepen die wereldwijd opereren.

JAGA

Al ruim 50 jaar levert Jaga nieuwe concepten en producten binnen de verwarmingswereld. Daarbij wordt niet alleen vanuit technisch oogpunt geredeneerd, ook de esthetische waarde van producten staat bij Jaga hoog in het vaandel. Jaga is méér dan alleen een bedrijf. Jaga is een cultuur die staat voor dynamiek, ethiek, creativiteit, esthetiek en waarin continu wordt geïnnoveerd. Met deze filosofie is Jaga voortdurend op zoek naar verantwoorde en vernieuwende technieken om te verwarmen, koelen en ventileren. Geen kille massaproducten, maar hartverwarmende radiatoren met een ziel, dát is de cultuur van Jaga.
Met haar 500 medewerkers is Jaga actief in meer dan 40 landen, met vestigingen in onder andere België, Frankrijk, Tsjechië, Nederland, Engeland, Duitsland en Canada. Bovendien wordt er ook volop geëxporteerd naar de rest van de wereld gaande van Australië, China tot Japan.
Jaga Konvektco Nederland B.V.
Als Nederlandse importeur is Jaga Konvektco verantwoordelijk voor de verkoop van ongeveer één derde deel van de totale productie van Jaga. Met 25 medewerkers adviseert en begeleidt Jaga Konvektco klanten bij de juiste keuze in de brede verwarmings-, koelings-, en ventilatieoplossingen. Een goed binnenklimaat, gebruikersgemak en comfort staan hierbij voorop. Jaga Konvektco biedt vanuit de diverse afdelingen in ’s-Hertogenbosch haar expertise aan haar klanten aan.

BRICK OF RAW CHOCOLAT –

Meet the maker:
Over foodpioneer Arend van der Heijden
Ik had een droom… dagelijks bezig zijn met koken, bewuste voeding en dan nog het liefste met mijn grootste passie: het maken van (h)eerlijke chocolade! En die droom heb ik verwezenlijkt met Brick of Raw Chocolate.
Ik heb jarenlang als klassiek opgeleide chef-kok aan het hoofd van meerdere restaurants in Nederland gestaan, en vervolgens de hele wereld over gereisd met de baanbrekende theatergroep Dogtroep. In die periode raakte ik geïnspireerd door bewuste voedingswijzen. internationale opleiding tot Ayurveda Practitioner Later heb ik dit gecombineerd met studies over rawfood en superfood. Al deze invloeden proef je nu terug in de bricks: de rauwe, intense smaak van cacao gecombineerd met een verrassende, natuurlijke smaakcombinatie als noten, zaden, fruit, kruiden en zelfs chilipeppers!
Gepassioneerd, en met een duidelijk idee over smaak en kwaliteit. Zo omschrijf ik mezelf het liefst.

BAKKERIJ VAN PLANTEN

Bakkerij van planten; hét bewijs dat je met plantaardig gebak niks hoeft te missen. Duurzamer, diervriendelijker, gevarieerder, verantwoorder en lekkerder.

Horecazaken kunnen bij ons aankloppen voor kant-en-klare gebaksproducten, van klassiekers zoals een appel-crumbletaart tot moderne vegan no-cheesecakes.

Daarnaast voeren we graag opdrachten op maat uit; bijvoorbeeld een speciale koffietaart met de koffie van de klant, of een vegan high-tea pakket, en hebben we producten die afgebakken kunnen worden. Ook de consument kan bij ons terecht voor een lekkere taart, bananenbrood, muffins, slagroomtruffels, en zo voort. We maken ook graag een speciale verjaardagstaart!

Met Bakkerij van planten richten we ons niet alleen op veganisten; we willen juist dat alle mensen die nog niet zo ver zijn kunnen ervaren hoe lekker plantaardig kan zijn. Dat er geen dierlijke ingrediënten gebruikt worden moeten we er dan wel even bij vermelden, want anders zou je het nooit raden!

VEGAN TODAY

Het was nog nooit zo makkelijk om zelfs thuis Vegan te koken. Wij brengen in onze boxen al de nodige ingrediënten bij je thuis. 10 recepten per week om uit te kiezen. En wij hebben ook lunchboxen! Biologisch, lekker, gezond en betaalbaar! Alle ingrediënten zijn plasticvrij verpakt.

VAN DE BRON

Goeie prijs voor jou, goeie prijs voor lokale energiebronnen.

Kies je voor Vandebron als energieleverancier, dan komt je geld direct bij een lokale, schone energiebron terecht. Zo maakt jouw keuze echt een verschil. Jij bepaalt dus of je een energiebron helpt om meer te investeren in duurzame energie óf dat je een energiebedrijf helpt om meer winst te maken. Makkelijke keuze toch?

Bovendien ben je vaak goedkoper uit, weet je zeker dat je geld goed terecht komt en ben je net zo zeker van energie als bij een traditionele energieleverancier.

Mermaid Alliance  (OCEAN ALLIANCE)

SEGO Int. BV. Amsterdam, Netherlands

Mermaid Alliance is een internationale organisatie die zich richt op het ontwikkelen van ideeen en samenwerkingsverbanden voor oceaan, zeemeerminnen en freedivers. OA/MA heeft leden op alle continenten.

OA/MA richt zich op de vershuiving in ziens- en denkwijze:  “Een fundamentele verandering in aanpak en onderliggende  A fundamental change in approach or onderliggende aannames”. We brengen – out of the box-ideeen tot leven en veranderen vootoordelen.

Deze aanpak is gebaseerd op: idee -> samenwerking -> ontwikkeling.

Onze “Shared Economy booth” op de ADEX (Asian Dive Exposition) in Singapore is  misschien wel het beste voorbeeld hiervan. OA/MA biedt 100 “spaces” op haar stand om met de samenewerking elkaar te promoten.

De plaatsen zijn beschikbaar voor 7 categorien:: Oceaan Bescherming, Ocean Merchandise, Ocean Friendly, Ocean Art, Plastics in the Ocean, Mermaids en Freediving.

Ben je een zeemeermin of een Oceaan kunstenaar op zoek naar wereldwijde exposure, neem dan contact op met Mermaid Alliance.

Hetzelfde geldt voor organisaties en bedrijven die  ‘ocean friendly’ producten produceren of zich vinden in het onderwerp “Plastics in the Ocean”. Iedereen die naam wil maken in de wereld, neem contact op met: info@Ocean-Alliance.nl

UW/360 uit Singapore is onze partner waarmee we hand in hand werken in de ontwikkeling van Meermin en oceaan festivals op 5 locaties in de wereld (een op elk continent).

In 2018 zal Ocean/Mermaid Alliance de wateren testen op  Sea First festival; Sea The Future. We tonen het publiek een 20 minuten durende productie/film “ “Mermaid Island”,  een film die het begin inluidt van het tot leven brengen van de zeemeerminnen in de 21e eeuw; “Mermaids Of The World, Guardians Of The Ocean”.
Natuurlijk brengen we allerlei prachtige meermin-merchandise mee waarvan de opbrengst van de verkoop ingezet wordt voor oceaanbescherming; Save the Mermaids.

Contact: info@Mermaid-Alliance.nl

YOUTUBE

MEERMIN SCHOOL NEDERLAND

Mermaid Crystal zal 10 juni aanwezig zijn in een prachtige omgeving om te zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Zeemeerminnen spreken al eeuwen tot de verbeelding van velen. De magie van de onderwater wereld komt tot leven en is die dag voor iedereen van dichtbij te beleven.

Marijke Pie (Mermaid Crystal) is naast professioneel zeemeermin ook eigenaar van Meermin School Nederland. Hier worden lessen gegeven in het zwemmen als zeemeermin, kinderfeestjes gegeven en je kunt natuurlijk een zeemeermin inhuren om elke gebeurtenis (feestje, evenement, openingen van hotels en zwembaden etc) nét dat beetje extra magie te geven. Ook opleidingen voor volwassenen om professioneel zeemeermin te worden, worden gegeven door Meermin School Nederland.

Sinds kort verkoopt zij ook zeemeermin staarten voor kinderen, op dit moment de veiligste en meest duurzame optie in Nederland.

MAZA

Mediterrane delicatessen

Maza maakt in Zaandam mediterrane delicatessen volgens authentieke recepten en bereidingswijze. Haar assortiment is inmiddels uitgebreid met vele soorten en smaken.
Vegetarisch, halal en de meeste zelfs veganistisch en koosjer en altijd met ingrediënten, kruiden en specerijen van de beste kwaliteit. Om zo te eten, maar ook heerlijk om mee te koken.

PARTIJ VOOR DE DIEREN

De Partij voor de Dieren staat voor duurzaamheid, mededogen, persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid. Overal waar de partij vertegenwoordigd is, zet zij zich in voor het klimaat, gezonde oceanen en het welzijn van de dieren die daar wonen. De partij is daarom ook aanwezig bij Sea The Future, met een afvaardiging van werkgroepleden uit Noord-Brabant.

ICY V

Vegan ice cream & waffle food truck

Lactose-vrij, ei-vrij en bovenal vrij van dierenleed!

CREPE DE LA CREPE (Foodtruck)

Onze vegan crèpe overtreft zichzelf

LOVING HUT EXPRESS

Foodtruck

Vegan Organic Food Catering & Services
ONDERSCHEIDEN VOOR BE Vegan Award Favourite Foodtruck 2016
en BE Vegan Award Best Catering/Foodtruck 2017

SKINFOODS

Skinfoods lichaamsverzorging, De eerste échte raw, vegan, biologische lichaamsverzorging. In samenwerking met moeder aarde. Puur voor een zichtbaar en voelbaar gezonde huid.

Gezond voor je huid én voor je lichaam, zonder dierenleed en zonder vervuiling van moeder aarde.

NGVM

Het Nederlands Genootschap voor Microscopie (NGVM) is de landelijke organisatie voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van het kleine. Onze microscopieclub is informeel en laagdrempelig. Beginners zijn net zo welkom als gevorderde microscopisten. Microscopie is een fantastische hobby.
Op Sea the Future kan je door microscopen die 400 x vergroten al het kleine uit de zee zien.

IT’S GREENISH

It’s Greenish is met de algenburger een revolutie gestart. De algenburger hebben zij zelf ontwikkelt als smakelijk alternatief voor de bestaande vleesvervangende producten.
Uniek aan deze algenburger is de onderscheidende smaak, je proeft de natuur. Daarnaast zitten de algen bordenvol met gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen, omega-3. Dankzij het unieke bindmiddel, wat ze zelf ontwikkelt hebben, zijn de producten niet elastisch, taai of droog.

It’s Greenish steunt Sea First door iedere donateur te trakteren op twee van deze bijzondere burgers. Kijk ook eens naar de rest van het assortiment, dat is net zo smakelijk en bijzonder.

STICHTING ANIMAL RIGHTS

Animal Rights is een 100% dierenrechtenorganisatie. Voor ons telt: elk dier is een individu, met recht op leven en welzijn. Dieren hebben -net als mensen- een breed scala aan emoties en gevoelens. Wij vinden dat het toebrengen van stress, angst en pijn bij dieren, het ontnemen van hun natuurlijke gedrag en het beëindigen van hun levens mens- en dieronwaardig is.

Wij staan voor een harmonieuze, vreedzame en groene samenleving, waarbij de rechten en het welzijn van mensen en dieren gewaarborgd is.

KENKO

Feel good producten met een eerlijk verhaal

Kenko betekent in het Japans “gezond”. Kenko is een online boetiek waar je makkelijk en snel al je favoriete feel good producten kan kopen op één plek. Met “feel good producten” bedoelen wij producten zónder schadelijke toevoegingen die met liefde voor mens, dier en natuur zijn gemaakt. Producten die je ook écht gezonder maken.

Bakblikbende

Het motto van De Bakblikbende is DIY. Vanuit onze zelfgebouwde bakmobiel verkopen we lekkere zelfgebakken taartjes, maar niks is kant en klaar. Je kiest zelf hoe je taartje er uit komt te zien! Bij ons is niks vanzelfsprekend, en wordt er eigen inbreng en creativiteit van je verwacht.

Wij willen de mensen die wat bij ons komen kopen graag blij maken, maar willen niet dat dat ten koste gaat van anderen. Daarom gebruiken we zoveel mogelijk biologische en fairtrade producten, en zijn al onze lekkernijen puur plantaardig. Want wij willen dat onze taartjes niet alleen lekker zijn, maar ook goed voor je geweten. En stiekem hopen we dat iedereen die bij ons is geweest een beetje van die idealen mee naar huis neemt, en ze zo verder verspreidt! 🙂

Indo Streetfood

Indo Streetfood is smakelijk en gevarieerd. Langs de weg of op het strand, vindt je de Foodcarts met rijk gevarieerd aanbod
Op Sea the future vindt je de onze Vegan Streetfood om je vingers bij af te likken. You better don’t miss it…….

VISSENBESCHERMING

De Stichting Vissenbescherming is opgericht in 2000 om mensen diervriendelijker en respectvoller om te laten gaan met vissen en andere in het water levende dieren. De Stichting verstrekt hiertoe wetenschappelijk onderbouwde informatie over het bewustzijn, het gedrag en de pijnbeleving van vissen. Ze stelt in de media de ruwe behandeling van vissen in de (zee)visserij, de viskweek, de hengelsport, de visstroperij, het beheer van de binnenwateren en het houden van vissen thuis in aquaria voortdurend ter discussie en spreekt de diverse overheden en maatschappelijke organisaties op hun verantwoordelijkheden aan. De Stichting Vissenbescherming maakt deel uit van de Dierencoalitie.