UITNODIGING COLLEGE ‘DE OCEAAN EN ONZE GEZONDHEID’
Graag nodigen wij je uit voor een uniek college over de oceaan en onze gezondheid.

De oceanen zijn van groot belang voor al het leven op aarde. Veel van ons handelen heeft effect op de oceanen en daarmee op het klimaat. Dos Winkel en Janneke van der Meulen geven dit inspirerende college. Waar Dos in gaat op de relatie die er is tussen het klimaat, de oceanen en onze gezondheid, vertelt Janneke ons hoe voeding bijdraagt aan een topconditie: slank, fit, energiek, sterk en gezond, zonder het milieu te belasten. Na het college volgt een Q&A, zodat je al je vragen aan deze twee inspirerende experts kan stellen.

Studenten (en scholieren vanaf 5VWO), artsen, diëtisten, sporters en belang-stellenden zijn van harte welkom om dit college bij te wonen.
Mis het niet – het is een mooie aanvulling op je studie! Aanmelden kan via onderstaand formulier of per mail events@seafirst.nl
Dit college maakt deel uit van het driedaags evenement Sea the Future.

Het boek van Dos Winkel ‘De Huilende Zee’ zal na zijn college tegen een sterk gereduceerde prijs te koop zijn. Ook aanwezig is Janneke van der Meulen, roeister, die volop in training is voor de Olympische spelen in Tokyo en pas haar tweede boek heeft uitgegeven ETEN WIN-WIN. Wetenschappelijk onderbouwd.
Schrijfster ook van het boek #SUPERSNELHERSTEL, VOEDING VOOR SUCCES. Zij zal vertellen over hoe je jezelf echt in topconditie kan eten en drinken: slank, fit, energiek, sterk en gezond, zonder het milieu te belasten. Win-win dus!

Deze inspirerende middag is niet alleen een mooie aanvulling op je studie, maar deze kennis komt iedereen altijd van pas! Mis het niet!

PROGRAMMA

14:30 uur  Inloop

15:00 uur start College Dos Winkel

16:00 uur collegetour met Janneke van der Meulen en bezoek zeewiertentoonstelling

17:30 uur  Afsluiten en boeken signeren door beide sprekers

Download hier de uitnodiging

SEA THE FUTURE AWARD 2017

Heb jij een idee voor CO2 reductie, een duurzaam alternatief voor vlees of vis, een innovatief project voor een gezondere, schonere oceaan, een geweldig product van bio-based plastic of een ander interessant ‘groen’ project… ding dan mee voor de Sea the Future Award 2017.

Op zondag 10 september wordt de winnaar bekend gemaakt. Waar de prijs uit bestaat, naast eeuwige roem, een geweldig artikel in onze nieuwsbrief en een certificaat, is nog een verrassing. DUS DOE MEE!

Stuur een bericht

Dos Winkel (1947) begon in 1983 met onderwaterfotografie op Bonaire. In deze ruim drie decennia en ruim 5000 uur onderwater, heeft hij niet alleen een internationale reputatie opgebouwd als onderwaterfotograaf – zijn boeken worden in 54 landen verkocht en gepubliceerde hij o.a. in National Geographic, BBC Wildlife, Terra, Terre Sauvage en vele internationale duiktijdschriften – heeft hij vele prijzen gewonnen, maar zag hij tot zijn grote spijt ook de ecosystemen onder water zienderogen achteruit gaan.

In 2005 besloot Dos zijn praktijk voor orthopedische fysiotherapie te sluiten en zijn opleiding voor artsen en fysiotherapeuten, de International Academy for Orthopedic Medicine te verkopen en zich fulltime bezig te houden met oceaanbescherming. Dit leidde tot de publicatie van de spraakmakende boeken “Wat is er mis met vis?! en visolie” (2008) en De Huilende Zee (2010), de documentaire Sea the Truth van de Nicholaas G. Pierson Foundation die ondertussen benoemd werd tot een van de 10 beste oceaan-documentaires van dit decennium en tot de oprichting van de Sea First Foundation.

Dos geeft veel lezingen in Nederland, België en Spanje voor de meest uiteenlopende groepen. Zijn lezingen zijn altijd up-to-date en fact-based.

Hallo! Mijn naam is Janneke van der Meulen. Ik heb twee masters afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de studie altijd gecombineerd met verschillende bijbanen. En met sport. Topsport. Roeien. Eén van de lichamelijk zwaarste sporten die er is. En om dit alles vol energie, met succes en een glimlach te voltooien, weet ik dat ik snel moet herstellen. Supersnel.

Passie voor voeding; voor lekker en gezond eten! Eat good, feel good, be good, is een waarheid als een koe. Dat ervaar ik zelf iedere dag en dat gun ik iedereen. Je kunt jezelf echt in topconditie eten en drinken: slank, fit, energiek, sterk en gezond.

Ik eet geheel biologisch en plantaardig. Dus nee, ik gebruik geen zuivel, vlees, vis of eieren. Zelf noem ik mijn dieet, ‘Het win-win dieet’. De grap is namelijk dat het aller-aller gezondste voor jezelf ook het allerbeste is voor de medemens, de dieren en de Aarde. Win-win! Ik kan je alvast verklappen: dat voelt heel goed!

Nog een passie van mij: schrijven. Het is mijn manier om bij te dragen aan een mooiere wereld. Naast mijn boek #SUPERSNELHERSTEL, voeding voor succes komt tijdens Sea the Future mijn tweede boek uit: ETEN WIN-WIN, wetenschappelijk onderbouwd.