Programma

ZONDAG 10 SEPTEMBER

MAASPOORT SPORT & EVENTS
MARATHONLOOP 1 – 5232 AA  ‘s-Hertogenbosch

Er staat vandaag heel veel op het programma, lees het goed door zodat u zeker niks mist!

Van kookdemonstraties tot lezingen en interessante workshops, docu’s en zeemeerminnen…

Kleine zaal

11:30-11:45 uur Welkomstwoord van Dos Winkel, oprichter van Sea First Foundation
12:00 – 12:30 uur
Lezing Dos Winkel – ecosysteem in gevaar, koralen
13:00 – 13:10 uur
Noah Zuijderwijk, finalist V-rede wedstrijd
13:30 – 14:45 uur
Sonic Sea, schitterende film van de IFAW
aandacht voor herrie onder water
15:00 – 15:30 uur
Janneke van der Meulen,
LEEF WIN-WIN. Het allerbeste voor aarde, mens en dier.
15:45-16:30 uur
Floris van den Berg, milieufilosoof
17:00 – 17:30 uur
Docu Plastic Soup Surfer

LOBBY – KOOKDEMONSTRATIES

11:30 – 12:00 uur Stephanie Gimbrère, Vegan’s Heaven
12:30 – 13:00 uur Janneke van der Meulen
Eet win-win: zelf eenvoudig sushi maken
13:15 – 14:15 uur Karel en Ronald van CuHaBo
mooie gerechtjes uit de zee
14:30 – 15:15 uur Maartje Borst, eigenaar van Koffie ende Koeck
15:30 – 16:00 uur Frank en Jens Lagas van it’s Greenisch
best hotdogs in town

DOORLOPEND

  • Koraal Expositie ‘kleedkamer’ NAAST KLEINE ZAAL
  • Plastic soup experience room, ‘kleedkamer’ NAAST KLEINE ZAAL
  • SOS Dolfijn met walvisziekenhuis in LOBBY
    Elk even uur een korte dolfijnenpresentatie door Merethe en Lysanne Zalm 12:00-14:00 en 16:00 uur
  • met meermin Crystal op de foto – LOBBY
  • Diverse workshops op het PLEIN
  • VR zwemmen met dolfijnen PLEIN

PLEIN – DUIKTANK

11:00 – 13:00 uur Proefduiken, duikschool Herman Lieven
13:00 – 13:30 uur Mermaid Alliance
2 beeldschone free-dive meerminnen
14:00 – 16:30 uur Proefduiken, duikschool Herman Lieven
16:30 – 17:30 uur Met VR duikbril zwemmen tussen de dolfijnen
the Dolphin SwimClub

SONIC SEA

DOCU

Sonic Sea is een 60 minuten durende documentaire gemaakt door het International Fund for Animal Welfare (IFAW) en de Natural Resources Defense Council over de gevolgen van geluidsoverlast onder water. In oktober 2017 ontving de film twee Emmy Awards in de categorie documentaires: voor ‘beste natuurdocumentaire’ en voor ‘beste muziek en geluid’.

De film dompelt de kijkers onder in de symfonie van natuurlijke geluiden waar walvissen, dolfijnen en andere zeedieren van afhankelijk zijn om te overleven en introduceert tegelijkertijd de schokkende kakofonie van door mensen gemaakte geluiden die de afgelopen eeuw is geëxplodeerd.

Verteld door Rachel McAdams en met Sting, Jean-Michel Cousteau, Dr. Sylvia Earle en andere oceaansexperts, biedt Sonic Sea oplossingen en hoop op een stillere oceaan en onderstreept dat het lot van de oceaan onlosmakelijk verbonden is met de onze.

Scheepvaart, sonar, heiwerkzaamheden en seismische onderzoek onderbreken het vermogen van walvissen en dolfijnen om voedsel te zoeken, te navigeren, of elkaar te vinden.Gelukkig bestaan er eenvoudige oplossingen om deze problemen te verzachten. Het enige dat nodig is, is de politieke wil om deze oplossingen verplicht te maken.

www.sonicsea.org

KOOKDEMO’S

Stephanie Gimbrere

Vegan’s Heaven

Als echte foodie ben ik regelmatig te vinden op diverse markten en dan zijn mijn favoriete afdelingen toch wel de groenteafdeling, de ambachtelijke broodkraam en de stand met de mooiste olijven en tapenades.

Een andere wekelijkse favoriet van me is uitgebreid lunchen buiten de deur in Amsterdam, van smoothiebowls tot aan hummus met verse huisgemaakte pita’s. Ook bezoek ik het liefst met enige regelmaat mooie restaurants en speciaal georganiseerde (vegan) diners door Nederland heen.

Ik hou van goede kwaliteit eten met intense en pure smaakcombinaties en het liefst nog bereid met veel gezonde ingrediënten ook. Dit kun je binnen een heel simpel plantaardig gerecht creëren, mits je maar weet hoe je smaken en structuren moet combineren.

Ik ben geen chefkok, maar vanuit mijn passie voor de plantaardige leefstijl ben ik begonnen met mijn bedrijf Vegan’s Heaven. Vegan’s Heaven werkt samen met bedrijven die ook duurzamer willen gaan ondernemen, maar niet weten hoe ze ook nog hun goede kwaliteit kunnen waarborgen en hoe ze deze nieuwe klanten moeten bereiken. De duurzame en plantaardige leefstijl is dan ook vaak nieuw voor ze en voor het uitwerken van die plannen heb je gewoon een bedrijfsexpert nodig op dat gebied.

Met veel liefde vertel ik jullie straks over mijn leefstijl en ik vind het ontzettend leuk om als niet-chef toch iets op dit vlak te mogen bijdragen bij mijn favoriete event. Ik ga jullie hopelijk verrassen met een toegankelijk gerechtje vol liefde en passie.

Maartje Borst

eigenaresse Koffie ende Koeck

Sinds mijn twaalfde levensjaar experimenteer ik volop met al het heerlijks dat het plantenrijk te bieden heeft. Ik ging vegetarisch eten en mijn zussen en ik kregen kookbeurten zodat we konden leren koken en zorg dragen voor het eten op dagen dat mijn ouders laat thuis kwamen van werk. We vonden het geweldig om mooie gerechten te maken en over voeding te leren. Het heeft mij gevormd. Ik ontwikkelde een ware passie voor de plantaardige keuken en botanie in zijn algemeenheid in de loop der jaren.
Tijdens en na mijn studie kunstgeschiedenis merkte ik dat mijn hart toch meer bij koken lag en voelde ik het verlangen om mijn passie te professionaliseren. Ik kreeg de kans om mee te doen aan een businessplanwedstrijd om te ondernemen volgens de milleniumdoeleinden en won hiermee een prijs die mij aanmoedigde een eigen zaak te openen. Vier jaar geleden heb ik een eigen vegan café (Koffie ende Koeck) geopend, met als specialiteiten exclusieve plantaardige patisserie, specialty koffie en bijzondere botanische sandwiches.
In september komt mijn eerste kookboek uit, een vegan kookboek voor mannen, welke ik samen met partner in crime Lisette Kreischer maak.

Workshop/demo
Ik wil graag een door de zee geïnspireerde maaltijd met de deelnemers maken. Er zijn veel mooie zilte groenten beschikbaar die barsten van de smaak en kunnen concurreren met het romantische gevoel van ‘een visje op het strand eten’. In deze workshop leren de deelnemers tevens hoe veelzijdig paddenstoelen kunnen zijn, door creatief aan de slag te gaan met koningsoesterzwammen.

Ik ga een mooi ‘zeeplateau’ maken met zilte aardappel, zeekraal, octofunghi (octopusjes van koningsoesterzwam), zwamschelpvruchten (scallops van koningsoesterzwam), kruimtomaatjes en een dressing die alle ingrediënten samenbrengt.

Frank en Jens Lagas

foodinnovators it’s Greenish

 

CuHaBo

Maak kennis met de beste cateraar uit Den Bosch: CuHaBo Catering.
Zij gingen op ontdekkingsreis in de vegan keuken. Op zoek naar de mooiste (zee)gerechtjes.

Cuhabo Catering passie voor pure kwaliteit.

Zij gaan voor jullie maken:

  • In frambozen geglaceerde gele biet met gel van rode ui en truffelwier
  • Geplisseerde Trostomaatjes met balsamico crème gepaneerd met popcorn
Copyright © 2018 All rights reserved