Sprekers

  Sprekers

  Dos Winkel

  Dos Winkel (1947) begon in 1983 met onderwaterfotografie op Bonaire. In deze ruim drie decennia en ruim 5000 uur onderwater, heeft hij niet alleen een internationale reputatie opgebouwd als onderwaterfotograaf – zijn boeken worden in 54 landen verkocht en gepubliceerde hij o.a. in National Geographic, BBC Wildlife, Terra, Terre Sauvage en vele internationale duiktijdschriften – heeft hij vele prijzen gewonnen, maar zag hij tot zijn grote spijt ook de ecosystemen onder water zienderogen achteruit gaan.

  In 2005 besloot Dos zijn praktijk voor orthopedische fysiotherapie te sluiten en zijn opleiding voor artsen en fysiotherapeuten, de International Academy for Orthopedic Medicine te verkopen en zich fulltime bezig te houden met oceaanbescherming. Dit leidde tot de publicatie van de spraakmakende boeken “Wat is er mis met vis?! en visolie” (2008) en De Huilende Zee (2010), de documentaire Sea the Truth van de Nicholaas G. Pierson Foundation die ondertussen benoemd werd tot een van de 10 beste oceaandocumentaires van dit decennium en tot de oprichting van de Sea First Foundation.

  Dos geeft veel lezingen in Nederland, België en Spanje voor de meest uiteenlopende groepen. Zijn lezingen zijn altijd up-to-date en fact-based.

  Noah Zuijderwijk

  Finalist V-rede wedstrijd

  Noah heeft een korte, maar zeer indrukwekkende speech waarmee hij een appel doet om beter voor de wereld te zorgen.

  “Een beschrijving van mezelf, dat is moeilijk! Maar als ik mezelf zou moeten omschrijven zou ik zeggen dat ik heel gedreven ben. Als ik iets graag genoeg wil, dan doe ik alles om ervoor te zorgen dat ik mijn doel bereik. Buiten dat geef ik zelf heel erg veel om het milieu. Dat kwam voort uit de uitspraak van Chris Hadfield (Canadese astronaut). Hij zei dat wanneer je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je onder je voeten de plek waar alle mensen die jij en ik ooit hebt gekend rondlopen, de plek waar alle gedachtes die je ooit hebt gedacht, gedacht zijn en alle beelden die jij ooit hebt gezien, gezien zijn. Dit deed me realiseren dat de Aarde super kostbaar is en dat we er beter mee om moeten gaan, vandaar mijn speech.”

  Janneke van der Meulen

  COACH – professioneel spreker –inspirator – blogger – PROFESSIONEEL ATLEET – SCHRIJFSTER van de BOEKEN EET WIN-WIN en SUPERSNEL HERSTEL – expert op het gebied van geluk en gezondheid – VEGAN

  Met mijn werk bied ik duidelijkheid over de toekomst, wat we dan eten en drinken, en de impact hiervan op onze geluk & gezondheid. Hiermee help ik mensen en instellingen meer bewust te worden hoe we in deze complexe tijden zelf het verschil kunnen maken en de beste besluiten kunnen nemen.

  Het delen van een onafhankelijke manier van kijken, denken en handelen naar een gezondere toekomst, is waar alles bij om draait. Mensen bewust maken van hun onbegrensde mogelijkheden en invloed is mijn passie en het creëren van meer bewustzijn voor een wereld waarin we allemaal gezond en vol zelfvertrouwen leven is mijn missie.

  LEEF WIN-WIN. Het allerbeste voor dier, aarde en mens.

  Kom kennismaken met mij en mijn leefstijl tijdens mijn lezing of kom kijken naar mijn kookdemo; ik ga voor jullie vegan sushi maken…

  Floris van den Berg

  Floris van den Berg is als filosoof gespecialiseerd in milieufilosofie.
  Hij publiceerde o.a. ‘De vrolijke veganist’ en ‘Filosofie voor een betere wereld’.

  Filosoof Floris van den Berg wil met zijn voordracht mensen inspireren om hun betere ik tot ontplooiing te laten komen en laten zien dat het mogelijk is om een ethisch en duurzaam leven te leiden in een samenleving die dat in het geheel niet is. Wil jij geïnspireerd worden en uitgedaagd om nieuwe perspectieven op jouw levensstijl te ontdekken, kom dan naar deze daverende voordracht.

  Copyright © 2018 All rights reserved