Sprekers

  Sprekers

  Dos Winkel

  Dos Winkel (1947) begon in 1983 met onderwaterfotografie op Bonaire. In deze ruim drie decennia en ruim 5000 uur onderwater, heeft hij niet alleen een internationale reputatie opgebouwd als onderwaterfotograaf – zijn boeken worden in 54 landen verkocht en gepubliceerde hij o.a. in National Geographic, BBC Wildlife, Terra, Terre Sauvage en vele internationale duiktijdschriften – heeft hij vele prijzen gewonnen, maar zag hij tot zijn grote spijt ook de ecosystemen onder water zienderogen achteruit gaan.

  In 2005 besloot Dos zijn praktijk voor orthopedische fysiotherapie te sluiten en zijn opleiding voor artsen en fysiotherapeuten, de International Academy for Orthopedic Medicine te verkopen en zich fulltime bezig te houden met oceaanbescherming. Dit leidde tot de publicatie van de spraakmakende boeken “Wat is er mis met vis?! en visolie” (2008) en De Huilende Zee (2010), de documentaire Sea the Truth van de Nicholaas G. Pierson Foundation die ondertussen benoemd werd tot een van de 10 beste oceaandocumentaires van dit decennium en tot de oprichting van de Sea First Foundation.

  Dos geeft veel lezingen in Nederland, België en Spanje voor de meest uiteenlopende groepen. Zijn lezingen zijn altijd up-to-date en fact-based.

  Noah Zuijderwijk

  Finalist V-rede wedstrijd

  Noah heeft een korte, maar zeer indrukwekkende speech waarmee hij een appel doet om beter voor de wereld te zorgen.

  “Een beschrijving van mezelf, dat is moeilijk! Maar als ik mezelf zou moeten omschrijven zou ik zeggen dat ik heel gedreven ben. Als ik iets graag genoeg wil, dan doe ik alles om ervoor te zorgen dat ik mijn doel bereik. Buiten dat geef ik zelf heel erg veel om het milieu. Dat kwam voort uit de uitspraak van Chris Hadfield (Canadese astronaut). Hij zei dat wanneer je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je onder je voeten de plek waar alle mensen die jij en ik ooit hebt gekend rondlopen, de plek waar alle gedachtes die je ooit hebt gedacht, gedacht zijn en alle beelden die jij ooit hebt gezien, gezien zijn. Dit deed me realiseren dat de Aarde super kostbaar is en dat we er beter mee om moeten gaan, vandaar mijn speech.”

  Janneke van der Meulen

  COACH – professioneel spreker –inspirator – blogger – PROFESSIONEEL ATLEET – SCHRIJFSTER van de BOEKEN EET WIN-WIN en SUPERSNEL HERSTEL – expert op het gebied van geluk en gezondheid – VEGAN

  Met mijn werk bied ik duidelijkheid over de toekomst, wat we dan eten en drinken, en de impact hiervan op onze geluk & gezondheid. Hiermee help ik mensen en instellingen meer bewust te worden hoe we in deze complexe tijden zelf het verschil kunnen maken en de beste besluiten kunnen nemen.

  Het delen van een onafhankelijke manier van kijken, denken en handelen naar een gezondere toekomst, is waar alles bij om draait. Mensen bewust maken van hun onbegrensde mogelijkheden en invloed is mijn passie en het creëren van meer bewustzijn voor een wereld waarin we allemaal gezond en vol zelfvertrouwen leven is mijn missie.

  LEEF WIN-WIN. Het allerbeste voor dier, aarde en mens.

  Kom kennismaken met mij en mijn leefstijl tijdens mijn lezing of kom kijken naar mijn kookdemo; ik ga voor jullie vegan sushi maken…

  Floris van den Berg

  Floris van den Berg is als filosoof gespecialiseerd in milieufilosofie.
  Hij publiceerde o.a. ‘De vrolijke veganist’ en ‘Filosofie voor een betere wereld’.

  Filosoof Floris van den Berg wil met zijn voordracht mensen inspireren om hun betere ik tot ontplooiing te laten komen en laten zien dat het mogelijk is om een ethisch en duurzaam leven te leiden in een samenleving die dat in het geheel niet is. Wil jij geïnspireerd worden en uitgedaagd om nieuwe perspectieven op jouw levensstijl te ontdekken, kom dan naar deze daverende voordracht.

  KOOKDEMO’S

  Stephanie Gimbrere

  Vegan’s Heaven

  Als echte foodie ben ik regelmatig te vinden op diverse markten en dan zijn mijn favoriete afdelingen toch wel de groenteafdeling, de ambachtelijke broodkraam en de stand met de mooiste olijven en tapenades.

  Een andere wekelijkse favoriet van me is uitgebreid lunchen buiten de deur in Amsterdam, van smoothiebowls tot aan hummus met verse huisgemaakte pita’s. Ook bezoek ik het liefst met enige regelmaat mooie restaurants en speciaal georganiseerde (vegan) diners door Nederland heen.

  Ik hou van goede kwaliteit eten met intense en pure smaakcombinaties en het liefst nog bereid met veel gezonde ingrediënten ook. Dit kun je binnen een heel simpel plantaardig gerecht creëren, mits je maar weet hoe je smaken en structuren moet combineren.

  Ik ben geen chefkok, maar vanuit mijn passie voor de plantaardige leefstijl ben ik begonnen met mijn bedrijf Vegan’s Heaven. Vegan’s Heaven werkt samen met bedrijven die ook duurzamer willen gaan ondernemen, maar niet weten hoe ze ook nog hun goede kwaliteit kunnen waarborgen en hoe ze deze nieuwe klanten moeten bereiken. De duurzame en plantaardige leefstijl is dan ook vaak nieuw voor ze en voor het uitwerken van die plannen heb je gewoon een bedrijfsexpert nodig op dat gebied.

  Met veel liefde vertel ik jullie straks over mijn leefstijl en ik vind het ontzettend leuk om als niet-chef toch iets op dit vlak te mogen bijdragen bij mijn favoriete event. Ik ga jullie hopelijk verrassen met een toegankelijk gerechtje vol liefde en passie.

  Maartje Borst

  eigenaresse Koffie ende Koeck

  Sinds mijn twaalfde levensjaar experimenteer ik volop met al het heerlijks dat het plantenrijk te bieden heeft. Ik ging vegetarisch eten en mijn zussen en ik kregen kookbeurten zodat we konden leren koken en zorg dragen voor het eten op dagen dat mijn ouders laat thuis kwamen van werk. We vonden het geweldig om mooie gerechten te maken en over voeding te leren. Het heeft mij gevormd. Ik ontwikkelde een ware passie voor de plantaardige keuken en botanie in zijn algemeenheid in de loop der jaren.
  Tijdens en na mijn studie kunstgeschiedenis merkte ik dat mijn hart toch meer bij koken lag en voelde ik het verlangen om mijn passie te professionaliseren. Ik kreeg de kans om mee te doen aan een businessplanwedstrijd om te ondernemen volgens de milleniumdoeleinden en won hiermee een prijs die mij aanmoedigde een eigen zaak te openen. Vier jaar geleden heb ik een eigen vegan café (Koffie ende Koeck) geopend, met als specialiteiten exclusieve plantaardige patisserie, specialty koffie en bijzondere botanische sandwiches.
  In september komt mijn eerste kookboek uit, een vegan kookboek voor mannen, welke ik samen met partner in crime Lisette Kreischer maak.

  Workshop/demo
  Ik wil graag een door de zee geïnspireerde maaltijd met de deelnemers maken. Er zijn veel mooie zilte groenten beschikbaar die barsten van de smaak en kunnen concurreren met het romantische gevoel van ‘een visje op het strand eten’. In deze workshop leren de deelnemers tevens hoe veelzijdig paddenstoelen kunnen zijn, door creatief aan de slag te gaan met koningsoesterzwammen.

  Ik ga een mooi ‘zeeplateau’ maken met zilte aardappel, zeekraal, octofunghi (octopusjes van koningsoesterzwam), zwamschelpvruchten (scallops van koningsoesterzwam), kruimtomaatjes en een dressing die alle ingrediënten samenbrengt.

  Frank en Jens Lagas

  foodinnovators it’s Greenish

   

  CuHaBo

  Maak kennis met de beste cateraar uit Den Bosch: CuHaBo Catering.
  Zij gingen op ontdekkingsreis in de vegan keuken. Op zoek naar de mooiste (zee)gerechtjes.

  Cuhabo Catering passie voor pure kwaliteit.

  Zij gaan voor jullie maken:

  • In frambozen geglaceerde gele biet met gel van rode ui en truffelwier
  • Geplisseerde Trostomaatjes met balsamico crème gepaneerd met popcorn
  Copyright © 2024 All rights reserved